Üzüm Sirkesi 500 ml
150 ₺
Vergi dahil
Ambalaj : Cam Şişe
Ağırlık : 500 ml
Doğal Fermentasyon yöntemiyle elde edilen Fermente Sirkeler tamamen katkısız ve doğal olarak üretilir.
Açıklama
Sağlık açısından da faydalı olan üzüm sirkesi yapımı sırasında yöremizin taze ve organik üzümleri kullanılmaktadır.
Üzüm sirkesi, içerdiği antioksidanlar ve minerallerle bilinen bir sıvıdır. Doğal bir vitamin kaynağı olduğu için çeşitli besin değerleri açısından zengindir.
Sirke nedir?
Enginar, üzüm, elma, alıç gibi asidik ve şeker oranı yüksek taze veya kurutulmuş meyvelerin fermantasyon (mayalanma) işlemi ile elde edilen gıda maddesidir.
Doğal yöntemlerle üretilen sirkenin üzerinde jelimsi bir tabaka oluşur. Bu tabaka, sirke anası olarak adlandırılır ve doğal sirke mayasıdır.
Doğal sirkenin zamanla tortu oluşturması normaldir. Bu yüzden tüketilmeden önce sirkenin iyice çalkalanması önerilir.
Sirke, doğal bir prebiyotiktir ve genellikle salatalar, soslar veya içecek olarak kullanılabilir. Kara üzüm sirkesinin, içerdiği vitaminlerle oldukça faydalı olduğu düşünülmektedir.
Sirkenin faydalarından bazıları şunlardır:
🌿 Kas ve Kemik Rahatlaması:
🦷 Ağız Bakımı:
🛡️ Koruyucu Etki:
🧼 Vücutta Temizlik:
Kara Üzüm Sirkesi
Kara üzüm sirkesi, mutfaklarda lezzet verici olarak kullanıldığı kadar, vücut sağlığı üzerinde de çeşitli etkileri olabilir.
Kara üzüm sirkesinin asidik yapısı, yerel bölgelerdeki rahatsızlıkların rahatlatılmasına yardımcı olabilir.
Kullanımı:
Sabah ve akşam, 1 su bardağı suya 1 yemek kaşığı kara üzüm sirkesi ekleyerek tüketilebilir.